Predstavitev podjetja AREX-orodjarna d.o.o.

Temeljni kamen podjetja Arex je bil pred dvema desetletjema postavljen z odkupom orodjarskega oddelka bivše Iskre.

Začetek poslovanja je bil orodjarski program propadlega podjetja Iskra Prons Šentjernej, ki je šlo leto prej v stečaj. Že začetne analize so pokazale, da je v programu orodjarstva velika konkurenca na domačem in tujem trgu in slaba dohodkovna pokritost, zato je bila sprejeta odločitev, da bo vzporedno s programom orodjarstva, kot osnovno dejavnostjo, potekal intenzivni razvoj za proizvodno tržno zanimivih polizdelkov in izdelkov iz kovin in plastike, ki bo temeljil predvsem na inovativnosti in tehničnih izboljšavah ter bo imel ustrezne tržne možnosti.

Le močan in zaupanja vreden temelj je omogočal razvoj dejavnosti in povečevanje konkurenčne prednosti. Nove ideje uresničujemo z razumevanjem naročnikovih idej, zahtev in želja. Sodobna računalniško podprta proizvodna oprema ob veliki angažiranosti raziskovalno-razvojne skupine, ki deluje v okviru podjetja, oblikuje vedno nove izdelke po meri kupca.

Sprememba ekonomskih razmer na svetovnem in domačem trgu je povzročila tudi reorganizacijo podjetja Arex, ki se je leta 2009 ločilo v dve samostojni podjetij in sicer v:

- Arex d.o.o. in
- Arex-Orodjarna d.o.o.

Dejavnost podjetja Arex Orodjarna d.o.o. obsega:

Proizvodni in prodajni program:

  • namenski program za avtomobilsko industrijo in druge specializirane porabnike
  • proizvodnja plastično (steklena vlakna) – kovinskih podpornih nogic za avtodome
  • elementi iz brizgane plastike
  • zabrizgavanje kovine in plastike, struženje
  • brizganje plastičnih izdelkov na brizgalni mašini Witt mann Battenfeld Smartpower 160-1000 B8 (možnost izdelave vseh plastičnih izdelkov razpon volumnov od 0,5 g do 500 g)
  • vsi štancani izdelki
  • šivanje prevlek za avtodome
  • promet z nepremičninami (Novo mesto, Ljubljana, Metlika)
  • zastopstvo in prodaja zaščitnih oblek Tyvek® in brez prašnih krp Sontara®, proizvajalca DuPont

Podjetje Arex–Orodjarna uspešno sodeluje s podjetjem Adria Mobil iz Novega mesta. Naš proizvodnji program vključuje plastično (steklena vlakna) – kovinske podporne nogice, katere so lahke in zelo kvalitetne. Šivamo tudi prevleke za avtodome. Specializirani smo tudi na področju pretapiciranja raznih pen, sedežev,…

Uspešno sodelujemo s podjetjem ALKO GmbH, ki je eden največjih dobaviteljev raznih elementov na področju Karavaninga. Podjetje ALKO izdeluje šasije, pomembne kovinske in plastične dele za vse velike proizvajalce Avtodomov, Prikolic.

Naš poslovni partner je tudi nemško podjetje Aguti GmbH, za katerega šivamo prevleke, sestavljamo in oblačimo kabinske sedeže za Avtodome.

V našem prodajnem programu nudimo tudi krpe Sontara®, proizvajalca DuPont, s katerim sodelujemo že več kot dvajset let. DuPont je mednarodna multinacionalka, ustanovljena davnega leta 1802. Pod okriljem DuPonta so bile razvite svetovno znane blagovne znamke kot so: Nylon®, Lycra®, Teflon®, Tyvek®, Sontara®.

Naše podjetje je njihov zastopnik na področju zaščitnih oblek Tyvek®, in krp Sontara®.

Zaščitne obleke Tyvek® in krpe Sontara® dobavljamo v Krko, Revoz, Gorenje, Merkur, in še veliko manjših podjetij.

Sedež podjetja

Arex Orodjarna d.o.o.
Tovarniška cesta 16, 8330 Metlika, Slovenija
Tel: 00386 70824381
ID DDV: SI12044555

Poslovna enota

Arex Orodjarna d.o.o.
P.E. Foersterjeva 10, 8000 Novo mesto, Slovenija
Tel: 00386 70824381